LexingtonLexington startades år 1997 i Sverige och är kända för sin höga kvalitet och stil ifrån den Amerikanska östkusten. Med kollektionerna för dam och herr men även inom inredning och hemtextil har de tagit oss med storm med sin inställning till visionen ”avslappnad lyx”.

Såhär uttalar sig Lexington om sig själva:
”Lexington utvecklar produkter av hög kvalitet och nästan uteslutande i naturmaterial. I vårt arbete med att ta fram varje produkt väljer vi noga produktens olika komponenter för att kunna erbjuda kunderna en produkt med lång hållbarhet och av hög kvalitet. Vi väljer produktionsenheter och länder på grund av deras specialkompetens och att de möter upp mot våra produktbehov. Lexington prioriterar produktkvalitet och väljer leverantörer framförallt utgående från den specialkompetens de har vad gäller materialbearbetning och produktframställning. Genom fokus på produktionsplaneringsoptimering strävar Lexington efter att nå rätt balans mellan kvalitet, känsla och pris. Därmed är produktionskostnaden inte den främsta anledningen till val av produktionsland. En övervägande del av produktionen sker i Europa, där vi har bra kontroll på arbetsförhållanden och miljöfrågor. Våra produkter ligger i det högre prisspannet och vår ambition är att erbjuda en bra arbetsmiljö för vår produktionspersonal och våra transportörer. Vi tror det finns ett samband mellan pris, kvalitet, arbetsförhållanden och miljöanpassning.”

På nära 1000 tals försäljningsställen runt om i hela världen så är Lexington ett märke som vi är stolta att samarbeta med!